L’Aptis és un sistema d’avaluació de l’anglès únic, modern i flexible, dissenyat per satisfer les diverses necessitats de les organitzacions i les persones d’arreu del món.

L’Aptis ha estat desenvolupat per experts del British Council en el camp de l’avaluació lingüística, a partir dels resultats de recerques actuals en matèria de lingüística aplicada.

L’Aptis és un examen d’anglès per a adults (a partir del 16 anys) que es pot utilitzar per avaluar els nivells A1-A2-B1-B2- C en les quatre capacitats de la llengua anglesa: expressió oral, comprensió auditiva, comprensió lectora i expressió escrita en combinació amb la part de gramàtica i vocabulari. Els resultats es reben en un termini de 48 hores.

L’Aptis, desenvolupat per experts en exàmens i basat en les darreres recerques en matèria d’avaluació, és la manera més intel·ligent d’avaluar les capacitats de la llengua anglesa.

Si us plau degarrega't el document de preguntes freqüents per a més informació.

Si desitges formular qualsevol pregunta al nostre equip Aptis, estarem encantats d’ajudar-te. Si us plau, envia un correu electrònic al teu centre examinador.

Què s’avalua?

L’Aptis et permet d’avaluar totes les competències lingüístiques.

L’examen consta d’un component central (gramàtica i vocabulari), el qual es combina amb les proves d’expressió oral, comprensió auditiva, comprensió lectora i expressió escrita.

PARTS DE L’EXAMEN DURADA (Aptis General) PUNTUACIÓ (Aptis General) TASQUES (Aptis General)
Gramàtica i vocabulari

25 minuts

0-50 50 preguntes (25 + 25)
Expressió oral

12 minuts

CEFR: A1-C /0-50

4 parts
Expressió escrita

50 minuts

CEFR: A1-C /0-50 4 parts
Comprensió auditiva

40 minuts

CEFR: A1-C /0-50 25 preguntes
Comprensió lectora

35 minuts

CEFR: A1-C /0-50 4 parts

Puntuació Aptis 

Els resultats dels candidats en cada competència es correlacionen amb el Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MCER). Els candidats a l’examen Aptis rebran una puntuació numèrica (del 0 al 50) en la part de gramàtica i vocabulari, una puntuació numèrica (del 0 al 50) i el nivell MCER (A1 - C) en cada competència en la qual s’examinin i una NOTA GLOBAL MCER. Això compondrà el perfil de domini lingüístic del candidat. 

A continuació et mostrem exemples de l'informe de resultats que rebràs de Aptis:

Així mateix aquí disposes d'un document on expliquem com funciona la puntuació de Aptis.

Tant si necessites avaluar-te per a una possible contractació laboral, per al desenvolupament de la teva carrera professional o la teva formació, l’Aptis és l’examen d’anglès del futur que més et convé.

Quines institucions reconeixen Aptis?

Si us plau, consulteu directament amb les institucions mostrades tot seguit per confirmar l'estat actual d'Aptis com a qualificació reconeguda.