L’Aptis és un sistema d’avaluació de l’anglès únic, modern i flexible, dissenyat per satisfer les diverses necessitats de les organitzacions i les persones d’arreu del món.

L’Aptis ha estat desenvolupat per experts del British Council en el camp de l’avaluació lingüística, a partir dels resultats de recerques actuals en matèria de lingüística aplicada.

L’Aptis és un examen d’anglès per a adults (a partir del 16 anys) que es pot utilitzar per avaluar els nivells A1-A2-B1-B2- C en les quatre capacitats de la llengua anglesa: expressió oral, comprensió auditiva, comprensió lectora i expressió escrita en combinació amb la part de gramàtica i vocabulari. Els resultats es reben en un termini de 48 hores.

L’Aptis, desenvolupat per experts en exàmens i basat en les darreres recerques en matèria d’avaluació, és la manera més intel·ligent d’avaluar les capacitats de la llengua anglesa.

Si us plau degarrega't el document de preguntes freqüents per a més informació.

Si desitges formular qualsevol pregunta al nostre equip Aptis, estarem encantats d’ajudar-te. Si us plau, envia un correu electrònic al teu centre examinador.

Què s’avalua?

L’Aptis et permet d’avaluar totes les competències lingüístiques.

L’examen consta d’un component central (gramàtica i vocabulari), el qual es combina amb les proves d’expressió oral, comprensió auditiva, comprensió lectora i expressió escrita.

PARTS DE L’EXAMEN DURADA (minuts) PUNTUACIÓ TASQUES
Gramàtica i vocabulari

25

0 - 200 60
Expressió oral

12

CEFR A1 - C/0 -200

5
Expressió escrita

50

CEFR A1 - C/0 - 200 3
Comprensió auditiva

50

CEFR A1 - C/0 - 200 28 (+/- 4)
Comprensió lectora

30

CEFR A1 - C/0 - 200 4

Puntuació Aptis 

Els resultats dels candidats en cada competència es correlacionen amb el Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MCER). Els candidats a l’examen Aptis rebran una puntuació numèrica (del 0 al 50) en la part de gramàtica i vocabulari, una puntuació numèrica (del 0 al 50) i el nivell MCER (A1 - C) en cada competència en la qual s’examinin i una NOTA GLOBAL MCER. Això compondrà el perfil de domini lingüístic del candidat. Consulta un exemple d’informe d’un candidat a l’examen Aptis (en anglès) (PDF 113 kb). 

Tant si necessites avaluar-te per a una possible contractació laboral, per al desenvolupament de la teva carrera professional o la teva formació, l’Aptis és l’examen d’anglès del futur que més et convé.

Quines institucions reconeixen Aptis?

Si us plau, consulteu directament amb les institucions mostrades tot seguit per confirmar l'estat actual d'Aptis com a qualificació reconeguda.

Comunidad Aut. Castilla-La Mancha

Comunidad Aut. Illes Canaries

Comunidad Aut. de La Rioja

  • Gobierno de La Rioja - Consejería de Educación, Formación y Empleo. Centro de Innovación y Formación Educativa (se exige que el nivel requerido se refleja en todas las destrezas)

Comunidad Aut. de Navarra