Date
Divendres 29 de Novembre de 2019 to Diumenge 01 de Desembre de 2019

 El Festival Simbiòtic és un festival multidisciplinari d'arts escèniques accessibles que té l'objectiu de promoure la inclusió del col·lectiu de persones amb diversitat funcional en els escenaris i patis de butaques, amb una programació contemporània i accessible per a tots els públics.
Al novembre el festival Simbiòtic celebra la seva quarta edició amb el lema «Només és teatre si és per a tothom». El British Council col·labora amb el certamen en la incorporació de bones pràctiques per a la inclusió i l'accessibilitat en l'àmbit cultural convidant a tres figures clau de les arts escèniques al Regne Unit.

JORNADES PROFESSIONALS
Durant tot el matí del divendres 29 de novembre tindran lloc xerrades i tallers amb l'objectiu de fomentar l'accessibilitat i la inclusió social en les arts des de diferents punts de vista aprofitant la presència de les ponents britàniques:

Katie O'Reilly Reconeguda escriptora, directora teatral i dramaturga sorda nascuda a Gal·les. Ha estat àmpliament guardonada pel seu treball en el sector literari, artístic i cultural i és una figura essencial en la reivindicació i lluita dels drets de les persones amb diversitat funcional.

Sara Beer Actriu i agent cultural d’origen gal·lès, molt compromesa en donar suport i vissibilització a les persones amb diversitat funcional. Combina els seus projectes com a actriu amb el seu treball per a Disability Arts Cymru, una organització nacional en la qual està molt involucrada amb l’objectiu de facilitar la relació amb les arts a persones amb discapacitat.

Jo Verrent Productora executiva del programa Unlimited que fomenta la creació per a artistes amb discapacitat i directora del SYNC, un programa d'interacció entre el lideratge i la discapacitat dins el sector cultural, al capdavant de projectes a escala internacional.

Més informació sobre la jornada professional aquí.

Les incripcions estan obertes fins al 25 de novembre en el següent link

En Escena:

En Richard Redux or Sara Beer (is/*not) Richard III, Sara Beer, una actriu amb una escoliosi severa, es pren amb molt d'humor les interpretacions que grans actors de l'escena han fet de Ricard III simulant diferents discapacitats i deformitats en els seus cossos. Aquest és el punt de partida d'un monòleg escrit per la dramaturga Katie O'Reilly, participant també en aquestes jornades.

Més informació aquí.

L’edició del Festival Simbiòtic enguany demostrarà una vegada més que la diversitat és l'eina idònia per a construir unes arts escèniques de qualitat i accessibles tot fent realitat una escena lliure de barreres.