Lunes, 16 de septiembre de 2019

El Mercat 360º de Realitat Virtual, Temporada Alta, ReBarcelona, Filmets Badalona Film festival, Simbiòtic Festival i MUTEK són les cites confirmades de la seva proposta cultural.

 • El seu programa aposta pel diàleg i l’intercanvi a través de l’art, i pels valors de la igualtat, la diversitat, la inclusió i la sostenibilitat.
 • Des de l’octubre, els catalans podran participar en els seus esdeveniments de cinema, teatre, música, moda sostenible i realitat virtual.

Barcelona, 11 de setembre de 2019. El British Council, l’organització del Regne Unit per a les relacions culturals i les oportunitats educatives, converteix Barcelona en base d’operacions de la seva oferta cultural per a la temporada 2019-2020. Per fer-ho s’ha associat amb algunes de les cites més destacades del panorama català, com el Mercat 360º de Realitat Virtual, Temporada Alta, ReBarcelona, Filmets Badalona Film festival, Simbiòtic Festival i MUTEK.

A partir del mes d’octubre, els catalans podran participar en esdeveniments de cinema, teatre, música, moda sostenible i realitat virtual, amb èmfasi en el diàleg cultural i en els valors de la igualtat, la diversitat, la inclusió i la sostenibilitat. Es pot consultar informació actualitzada sobre tots ells a britishcouncil.es/events.

Així, el programa del British Council s’articula al voltant de cinc eixos temàtics: la transformació de les indústries culturals a través de l’ús de les realitats immersives (programa Changing Indutries); el diàleg sobre les problemàtiques contemporànies (It’s Time to Talk); l’art i la inclusió social (Arts & Disability); la sostenibilitat i reducció de l’impacte mediambiental en la moda (Sustainable Fashion) i la igualtat de gènere i la diversitat a la indústria musical (We Are Equals).

 L’essència de tots ells és, en paraules de Ludovic Assémat, responsable d’Arts del British Council: “Una aposta per la reflexió i l’intercanvi d’experiències a través de la cultura, que respon a les necessitats del sector i a les inquietuds del públic en un context mundial complex i polaritzat”.

Programa cultural del British Council a Catalunya

1. Changing Industries: com redefineixen les pantalles la nostra perspectiva del món?

 • 3r Mercat 360º de Realitat Virtual (3-5 octubre, Barcelona). L’espai Movistar de la Plaça Cataluña acollirà una cita en què s’avaluaran els nous reptes de la intel·ligència artificial (IA) i de la producció audiovisual en el camp de la realitat virtual. El British Council acudirà al certamen amb la directora Karen Palmer, que presentarà el seu projecte RIOT, que fa servir la IA per analitzar les reaccions dels espectadors durant una baralla de carrer, per determinar les següents escenes d’aquesta experiència.
 • Filmets Badalona Film Festival (19 i 20 octubre, Badalona). El British Council col·labora amb aquest certamen per projectar, el 20 d’octubre, els vuit curts britànics nominats als BAFTA 2019. El festival acollirà també diversos dels directors i productors d’aquests prestigiosos curts, com Abigail Addison, Paul Taylor o Angela Clarke, entre d’altres. L’activitat es completarà amb una sessió monogràfica dedicada als Flare Films, nou curts de temàtica LGBT seleccionats pel British Film Institute, el 19 d’octubre. Els BAFTA Shorts 2019 seguiran el seu recorregut per Barcelona amb desenes de projeccions gràcies a la xarxa de biblioteques públiques de la regió i de l’àrea metropolitana de Barcelona. 

2. It’s time to talk: espais segurs per debatre les idees del segle XXI

 • Temporada Alta (11 i 12 d’octubre, Girona). El British Council col·labora amb el festival gironí en la segona edició del seu programa New UK Drama & Dance. La Royal Shakespeare Company portarà a l’escenari del Teatre Municipal de Girona Measure for Measure, una de les obres més obscures de Shakespeare, i també impartirà un taller per als professionals membres de la xarxa del British Council New UK Drama.

  3. Arts & Disability: intercanvi de bones pràctiques

 • Simbiòtic Festival (29 de novembre, Barcelona). Amb una dècada de trajectòria en el camp de la inclusió artística, el British Council amplia la seva xarxa de col·laboracions amb la participació en el certamen promogut per WeAct i el Teatre Nacional de Catalunya. L’organització britànica apostarà pel lideratge de creadors amb diversitat funcional i una major accessibilitat d’aquests públics a l’art, a través de la participació en aquesta jornada professional de la directora i dramaturga Kaite O'Reilly, de l’actriu i membre del col·lectiu gal·lès Disability Arts Cymru i de Jo Verrent, productora d’UNLIMITED, el festival d’art inclusiu més important del Regne Unit. 

4. Sustainable Fashion: el futur sostenible de la moda, un repte industrial 

 • ReBarcelona (29 i 30 novembre, Barcelona). El British Council s’associa amb el primer congrés internacional sobre moda sostenible del sud d’Europa en el tercer aniversari del seu programa de moda i sostenibilitat. Per a aquesta col·laboració comptarà amb la participació d’Orsola de Castro, cofundadora i directora de Fashion Revolution, un moviment global amb seu al Regne Unit que treballa perquè consumidors i ciutadans puguin entendre la cadena de valor de la segona indústria més contaminant del món. A més, presentarà la proposta audiovisual Sustainable Future for Fashion, una selecció del millor cinema sobre moda, reunit per la directora de cinema Kate Cox. 

5. We Are Equals: igualtat de gènere i diversitat en la música electrònica

 • We Are Equals Music Academy (19-21 de febrer + 4-7 de març, Barcelona). Després de les seves edicions a Madrid i pròximament a Bilbao, l’acadèmia del British Council per a talents emergents de la música electrònica arriba a Barcelona de la mà de MUTEK Barcelona 2020. El programa We Are Equals busca identificar els futurs líders del sector i està oberta a candidats de tot Espanya i França, que podran formar-se de la mà de professionals consagrats i fer visible el seu talent en algunes de les cites més destacades del calendari musical espanyol. El British Council col·labora amb Radio Primavera Sound per a l’emissió d’un nou programa setmanal amb les sessions exclusives dels millors DJs de la seva Music Academy. 
 • Gires de Mabel (22 de febrer, Barcelona) i de Jade Bird (17 de març, Barcelona). A més, seguint amb el seu suport a la mobilitat d’artistes emergents que promouen la igualtat de gènere i la diversitat, el British Council aposta per les gires de dos referents de la nova escena musical britànica, en el marc del cicle New Blood de Mercury Wheels. La nova reina del R&B britànic, Mabel, i la jove promesa del Alt-rock, Jade Bird, visitaran la Ciudad Comtal per oferir dos concerts únics a les sales Apolo 2 i Bikini, respectivament.

 

About the British Council

El British Council és l’organització internacional del Regne Unit per a les relacions culturals i les oportunitats educatives. Mitjançant la cultura britànica, contribueix al benestar i a transformar les vides dels ciutadans creant oportunitats, establint vincles i generant confiança mútua.

Col·labora amb més de cent països en l’àmbit de l’art i la cultura, la llengua anglesa, l’educació i la societat civil. L’any passat va entrar en contacte cara a cara amb més de 80 milions de persones a través dels seus projectes, i de forma virtual amb 791 milions, gràcies a les seves retransmissions, publicacions i productes digitals.

A Espanya hi està present des del 1940, duent a terme la seva activitat actualment en aquestes centres. Cada any arriba a milers d’estudiants, educadors, responsables polítics, acadèmics, investigadors, creadors i emprenedors espanyols. Amplia detalls sobre la seva activitat a Espanya.