Date
Divendres 29 de Novembre de 2019 to Dissabte 30 de Novembre de 2019

Els dies 29 i 30 de novembre se celebrarà la primera edició de Re/Barcelona Sustainable Fashion Global Event, el primer punt de trobada internacional sobre moda sostenible i ètica al sud d'Europa. British Council col·labora amb el Summit o cimera professional, que tindrà lloc el 29 de novembre, donant suport a la presència de figures destacades de la moda sostenible al Regne Unit: Marylin Martinez de la Ellen MacArthur Foundation, Tamsin Lejeune de Common Objective, Sara Arnolds de Extinction Rebellion. 

Al llarg de dues jornades, Re/Barcelona representarà un perfecte altaveu i fòrum de debat sobre les millors pràctiques i les iniciatives més innovadores en la creació, producció, venda i ús de la moda sostenible.

Les convidades britàniques al Summit, titulat Sustainable Fashion and Beyond, contribuiràn a la divulgació de noves iniciatives en moda sostenible i ética:

Marilyn Martinez és analista de recerca sènior de Make Fashion Circular Initiative a l’Ellen MacArthur Foundation. El seu objetiu és catalitzar l’acció de la indústria després de la publicació de l’informe Una nova economia tèxtil: redissenyar el futur de la moda.Abans d’unir-se a la Fundació, Marilyn va treballar en consultoria estratègica, especialitzada en sostenibilitat. Entre els seus projectes, Marilyn ha col·laborat amb empreses, organitzacions públiques i organismes internacionals i ha identificat noves oportunitats de negoci. 

Tamsin Lejeune és una de les pioneres del moviment de la moda sostenible. Va començar el 2006 amb la creació d’Ethical Fashion Fòrum, una entitat sense ànim de lucre que organitzava esdeveniments comercials online adreçats a emprenedors de moda sostenible. Deu anys més tard, Ethical Fashion Fòrum es va convertir en Common Objective, un projecte que ha suposat no només la construcció d’una xarxa professional global que abasta 141 països, sinó també la creació de solucions pioneres per als reptes que planteja el sector. Tamsin és una figura a tenir en compte i una inspiració per a molts.

Sara Arnolds combina la seva activitat com a fundadora de Higher Studio, una empresa de lloguer de moda, amb la coordinació d’Extinction Rebellion, un moviment d'acció mediambiental que demana que els governs declarin l’estat d’emergència climàtica i ecològica i que adoptin mesures immediates per a frenar el canvi climàtic. A través de tots dos projectes, Sara encarna el desig radical de canviar les coses en nom d'un món millor.

Si esteu interessats/des en assistir-hi, recordeu que la llengua de la jornada serà l'anglès (sense traducció simultània) i que ja poden comprar-se les entrades a la web oficial.

PROFESSIONAL SUMMIT AGENDA – 29/11

Auditorium

1) 16.35 - 16.55 h. Keynote 6. A Circular Economy for Fashion Marilyn Martinez

2) 17.00 – 17.40 h. Round Table 4 - Beyond the Product: Closing the loop of business (Tamsin Lejeune, Mariona Sanza, Carlos Lahoz, Luis Lara).

3) 18.10 – 18.30 h Closing keynote - Fashion, Let's Tell The Truth: We Are in Crisis Sara Arnold

Open Space

3) 18.00 – 20.00 h Fashion Film Screenings. Ludovic Assémat + Carmela Serantes, Marta Rosique, Sonia Flotats, Yve Ramírez)

(Entrada lliure fins a completar aforament)

El programa complet del Summit es pot consultar aquí

Informació pràctica:

La cimera professional (Summit): 29 de novembre, de 9.30 h a 18.30 h.

L’Open Space: 29 i 30 de novembre, de 10 h a 20.30 h.

Organitzat per Moda Sostenible Barcelona i Seed&Click, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona,  Re/Barcelona Sustainable Fashion Global Event  pretén generar un impacte positiu en la indústria de la moda i la societat mitjançant la creació d’un think tank permanent sobre moda ètica i sostenible.