Somerset House
Date
Dimecres 14 de Juny de 2017 to Dissabte 17 de Juny de 2017

El British Council promou l'intercanvi de projectes innovadors en el camp de les indústries creatives a través de diferents programes regionals com ara l'European Creative Hub Fòrum. En el marc de Sónar + D el British Council convida Somerset House Studio a presentar les iniciatives més destacades del seu programa de residències, i reuneix una delegació de professionals europeus per conèixer de primera mà als artistes i emprenedors creatius que lideren aquest sector.

Libby Heaney i Alan Warburton artistas residents de Somerset House Studios de Londres presentaran els seus projectes dins de Market Lab, el centre neuràlgic de Sonar + D, brindant una oportunitat única de veure tecnologia i art més destacades del Regne Unit.

El treball de Libby Heaney pren la física quàntica com a punt de partida, (re) examinant sistemes a través d'una lent computacional quàntica en instal·lacions interactives i esdeveniments participatius. Utilitza els seus conceptes contra-intuïtius (com la contextualitat, l'entrellaçament i la superposició) per explorar ressonàncies amb altres camps i desenvolupar nous llenguatges al voltant de la ciència quàntica. Els seus treballs inclouen Time Tattarratttat, una projecció interactiva controlada per la palindromicidad de les paraules; Tinderbot de Lady Chatterley, un robot AI conversant sobre tinder amb el diàleg extret de la novel·la de D.H. Lawrence, Lady Chatterley 's Lover; I Aparell Sensorial, una instal·lació que explora com el comportament de l'usuari pot ser alterat per la publicitat.

En un clima creatiu en el qual la tecnologia sol estar subjecta a sospites, evangelisme o nostàlgia, la pràctica tecnològicament articulada d'Alan Warburton busca afrontar de front al difícil món de les imatges digitals de gamma alta. A través del seu treball, que inclou imatges digitals, pel·lícules CGI, experiències d'AR i VR, assaigs crítics d'escriptura i vídeo, instiga una investigació del que fa el programari, de com forma i manera la cultura. El seu treball explora els espectaculars usos de la tecnologia i especula sobre alternatives radicals.

Somerset House Studios és un nou espai de treball experimental que connecta a artistes, creadors i pensadors amb el públic i proporciona una plataforma per al desenvolupament de nous projectes creatius i col·laboració, promovent treballs que empenyen idees audaços, s'involucren amb assumptes urgents i són pioners en noves tecnologies.

Market Lab es el centre neuràlgic de Sónar+D. Un espai on els creadors de les iniciatives tecnològiques més destacades de l’any mostren els projectes que han desenvolupat en laboratoris creatius, medialabs, universitats o empreses. Un lloc que permet provar novetats que exploren noves formes de creació, producció i comercialització i que també fomenta la relació entre els professionals de les indústries creatives i el públic general.

Sónar+D és un congrés internacional que aglutina un conjunt d’activitats amb un eix comú: la relació entre creativitat i tecnologia i la transformació digital de les industries culturals que això comporta.

Tag icon
Arts