Aptis - Resultados

Aptis ESOL et garanteix obtenir els resultats en tres dies laborables després de la data de l’examen, i el teu Aptis ESOL Certificate t’arribarà uns deu dies laborables després de la notificació de resultats.

Com es presenten els resultats?

Els resultats de l’Aptis ESOL es presenten de dues maneres: 

  • Puntuació numèrica: en una escala de 0 a 50 per a cada una de les quatre competències lingüístiques, més una puntuació numèrica per al component Grammar and Vocabulary.
  • Nivell MECR: a cada component se li assigna el seu corresponent nivell MECR. Cada una de les bandes MECR descriu la competència en cada un dels components, que es descriuen en el revers del certificat. 
  • Addicionalment, rebràs el nivell global MECR que tens.

Revisa una mostra del teu certificat Aptis ESOL.

Comprova en el gràfic següent el termini de lliurament del teu certificat Aptis ESOL (en castellà).

Tus resultados Aptis

El teu resultat Aptis ESOL

Els resultats de l’Aptis ESOL es publiquen entre 48 i 72 hores després de la data d’examen, exclosos caps de setmana i festius.

Els resultats s’envien per correu electrònic si t’inscrius a Aptis ESOL com a candidat individual.

Si t’hi inscrius a través d’un agent Aptis ESOL o una altra institució educativa, pot ser que el resultat s’enviï a aquesta institució, si l’acord entre el British Council i la institució així ho estableix.

 

Com interpretar el teu resultat Aptis ESOL

La puntuació del teu Aptis ESOL reflecteix la teva habilitat per entendre la llengua anglesa i comunicar-t’hi.

El teu certificat Aptis ESOL

El teu certificat Aptis ESOL s’imprimeix dins dels deu dies laborables posteriors a la publicació de resultats i s’envia per servei de missatgeria.

Si t’hi has inscrit a través d’un agent Aptis ESOL o una altra institució educativa, el certificat s’envia directament a aquesta institució. Ells s’encarregaran de fer-te’l arribar. 

Et recordem que el British Council no ofereix lliurament en mà del certificat en cap dels seus centres a Espanya.

Descarrega’t una mostra del teu certificat Aptis ESOL (pdf)

 

Enviament del teu certificat Aptis ESOL

El teu certificat Aptis ESOL hauria d’arribar-te per servei de missatgeria tres dies laborables després de la data d’expedició.

El servei de missatgeria garanteix la recepció del teu certificat Aptis ESOL aproximadament tretze dies laborables després de la data de l’examen, però no abans. 

La data de lliurament es pot endarrerir lleugerament en moments puntuals de l’any, particularment durant els mesos d’estiu o al voltant de les festes de Nadal i Cap d’Any.

El meu certificat Aptis ESOL no ha arribat, què puc fer?

Comprova el teu telèfon i busca en les notificacions d’SMS. És possible que hagin intentat entregar-lo i no hi hagués ningú a casa.

Si aquest és el cas, disposes d’un termini de catorze dies per recollir-lo a l’oficina de Correus més propera. 

Si el teu número de telèfon no és espanyol, si us plau comprova el teu correu electrònic.

Si han transcorregut més de quinze dies laborables després de la data del teu examen i no has rebut cap notificació de lliurament per SMS, si us plau posa’t en contacte amb el British Council.

Puc demanar una revisió d’examen?

Si no estàs satisfet amb el resultat, pots sol·licitar una revisió de resultats del teu examen Aptis ESOL. Aquest servei es denomina Enquiry on Results.

Pots demanar la revisió de l’examen complet –no s’admeten sol·licituds de revisió de components individualment–, sempre que ho sol·licitis dins de les vuit setmanes posteriors a la data de l’examen. La tarifa d’aquest servei és, en aquest moment, de 45 €. 

Tingues en compte que, d’acord amb el paràgraf 14.2 dels Termes i condicions de l’examen Aptis ESOL, el British Council no permet a candidats, centres examinadors o institucions la visualització o revisió de les respostes dels exàmens Aptis ESOL corregits en cap instància del procés de correcció, ni tampoc com a part d’un procés de revisió de resultats o després d’aquest procés. Aquesta pràctica està en consonància amb la d’altres organismes examinadors i el British Council no facilita les respostes de l’examen en cap cas. 

Com puc sol·licitar un Enquiry on Results?

Pots sol·licitar el teu Enquiry on Results a través de la nostra plataforma en línia, a l’enllaç que trobaràs al final d’aquesta pàgina; has d’adjuntar a la sol·licitud el comprovant de pagament.

Quan facis el pagament, has d’incloure-hi la informació següent com a conceptes: Revisió examen Aptis ESOL – Nom i cognoms del candidat.

Aquestes són les nostres dades bancàries:

  • Titular: Delegación en España de la Fundación British Council
  • Banc: La Caixa
  • Número de compte: 2100 6522 9922 0010 5211
  • SWIFT/BIC: CAIXAESBB
  • IBAN: ES65 2100 6522 9922 0010 5211

Com funciona l’Enquiry on Results?

Pots sol·licitar un Enquiry on Results del teu examen complet, no es processen sol·licituds de revisió de components individuals. 

Els resultats dels components Grammar and Vocabulary, Reading i Listening es revisen automàticament per assegurar que s’han puntuat de forma correcta. 

Els components Speaking i Writing els tornen a avaluar un equip d’examinadors sènior. Els resultats revisats es consideren definitius.

Si el teu nivell MECR s’incrementa després de la revisió, se’t reemborsaran les despeses del servei Enquiry on Results i s’expedirà un nou certificat Aptis ESOL, per a la qual cosa et demanarem que ens enviïs el teu certificat original. Tingues en compte que el nou certificat no podrà ser emès fins que hàgim rebut l’anterior a les oficines del British Council. Qualsevol despesa generada per l’enviament del certificat original, ja sigui postal o d’altre tipus, l’ha d’assumir el candidat mateix.

Si el teu nivell global MECR es manté, encara que hagi canviat en algun component, la tarifa no es reemborsarà, no s’emetrà cap nou certificat i se te n’informarà degudament. 

El resultat d’un Enquiry on Results es considera definitiu. El resultat de la revisió estarà disponible en un termini de deu dies laborables. 

Enquiry on Results Aptis ESOL

Política d’apel·lacions i queixes d’Aptis ESOL (PDF)