Estudiantes en clase

Els internats del Regne Unit ofereixen una educació d’excel·lència i desenvolupen les habilitats necessàries per seguir els estudis universitaris. Tots els internats del Regne Unit han de complir estrictes estàndards relacionats amb la qualitat de l’ensenyament, les instal·lacions i l’atenció dels alumnes.

L’alumnat de la majoria dels internats està format per alumnes internacionals i alumnes locals. Els ‘interns’ són els alumnes que viuen a l’escola. Els ‘alumnes de dia’ viuen amb les seves famílies i tornen a casa seva en acabar la jornada escolar. Aquesta combinació ajuda a generar una excel·lent atmosfera social. La majoria dels internats britànics són mixtes, imparteixen ensenyament a nois i noies (les classes són mixtes, però l’allotjament està separat). També hi ha moltes escoles per a alumnes d’un mateix sexe.

 

Per què escollir un internat?

 • Per rebre una educació de primer nivell i preparar-te per a la universitat: Les titulacions britàniques són reconegudes i respectades per les universitats de tot el món. Els internats britànics ofereixen ensenyament, instal·lacions i un suport de primer nivell. L’educació del Regne Unit et brinda la motivació per desenvolupar els teus coneixements i habilitats, la llibertat per ser creatiu, i el suport per aconseguir el millor de tu mateix.
 • Preparar-te per a la carrera professional dels teus somnis: Estudiar en un internat britànic és una base fantàstica per a la professió que hagis escollit. Vivint al Regne Unit faràs amistats amb estudiants de tot el món, perfeccionaràs els teus coneixements d’anglès i obtindràs una excepcional comprensió d’altres cultures: tot això forma part d’una excel·lent preparació per al món dels negocis internacionals.
 • Perfeccionar les teves habilitats lingüístiques: Les classes amb pocs alumnes i els tutors especialitzats et garanteixen que adquiriràs fluïdesa molt ràpidament... i parlaràs amb accent britànic!  Notaràs que els teus coneixements milloren de forma natural quan comencis les classes.
 • Viure una aventura cultural extraordinària: Estudiar al Regne Unit és una oportunitat per fer noves amistats de tot el món i descobrir les belles ciutats i àrees rurals del Regne Unit mitjançant excursions amb els teus professors i companys. Et sorprendrà la importància que tenen la música, el teatre, l’art, l’oratòria, les societats i els esports en els internats britànics. 
 • Integrar-se en una comunitat internacional: Els internats britànics reben estudiants de totes les creences, nacionalitats i cultures. Adquiriràs les habilitats essencials per comprendre altres cultures.
 • Qualitat assegurada: Per brindar serveis d’ensenyament i allotjar alumnes, els internats del Regne Unit han de complir estrictes estàndards establerts pel govern i per altres organismes educatius. Aquests estàndards abasten la qualitat de l’ensenyament, l’allotjament, l’assistència social dels alumnes, les instal·lacions i altres aspectes. 

Despeses i beques

Despeses

Abans de començar els teus estudis, analitza amb cura les despeses i com pagaràs la teva educació. Cada col·legi fixa les seves pròpies quotes.

Als internats privats has de pagar l’ensenyament i també l’allotjament i el menjar. La quota mitjana dels alumnes més petits és d’una mica més de 6.000 £ per trimestre.  Per al sixth form (sisè curs, 2 últims anys opcionals de l’etapa secundària per a alumnes de 16 a 18 anys), pot ser més de 9.000 £. Als internats públics l’ensenyament és gratuït, però has de pagar l’allotjament i el menjar. Les quotes són gairebé la meitat que les del sector privat, varien de 2.000 £ a 4.000 £ per trimestre.

Generalment, les quotes de l’internat cobreixen l’allotjament, el menjar i les begudes, la bugaderia, etc.  No obstant això, pot ser que hagis d’efectuar pagaments addicionals per uniformes, llibres i viatges i excursions fora del col·legi. Pregunta al col·legi quines despeses cobreix la quota i què hauràs de pagar pel teu compte.

Les altres despeses que has de considerar són:

El viatge al Regne Unit

 • Assegurança de salut i de viatge

 • Diners per a llaminadures, còmics, sortides al cinema, etc.

PUC OBTENIR UNA BECA O AJUDA?

Molts alumnes dels internats britànics estudien amb una ajuda o beca. Una beca és una reducció de les taxes determinada per l’excel·lència en una activitat en particular, com ara el treball acadèmic o la música. Una beca és un suport financer per als alumnes que no poden pagar els honoraris. La competència per obtenir beques, subvencions i finançament pot ser molt gran, però val la pena esbrinar quines possibilitats hi ha. 

Requisits d’ingrés

Cada col·legi estableix els seus propis requisits d’ingrés. Per ingressar al sixth form (sisè curs, 2 últims anys opcionals de l’etapa secundària per a alumnes de 16 a 18 anys), la majoria dels col·legis determinen qualificacions mínimes per als exàmens que s’ofereixen a l’etapa secundària (com els GCSEs o IGCSEs), especialment per a les assignatures que desitges seguir estudiant.

 • Alguns col·legis poden voler tenir una entrevista amb els alumnes i els seus pares. Les entrevistes no són intimidatòries, sinó que solen ser molt cordials. És la teva oportunitat per fer totes les preguntes que tinguis, i per al personal de l’escola és l’ocasió de saber què és el que estàs buscant.
 • Molts col·legis realitzen exàmens d’ingrés. Alguns col·legis realitzen exàmens com una forma de seleccionar els alumnes amb millors condicions acadèmiques. Altres no seleccionen els alumnes segons els resultats d’un examen, sinó que aquest examen els serveix per identificar el suport acadèmic que precisaran. No et preocupis pels exàmens. Hi ha molts col·legis diferents que s’adapten a totes les capacitats i talents.
 • Quant als coneixements d’anglès, els col·legis reben alumnes amb diferents nivells, però alguns poden recomanar-te que facis un curs d’anglès abans de començar o quan ja t’hagis inscrit, per assegurar-te que entendràs les classes.

Enllaços externs