una estudiant de fotografia en un col legi professional al Regne Unit

Estudiar a centres de formació professional

Els centres de formació professional ofereixen una àmplia gamma de cursos amb especialitats en sectors particulars com l’art, el disseny, l’hostaleria, l’enginyeria o les finances. Normalment, aquests centres tenen vincles amb empreses perquè els estudiants dels cursos de formació puguin combinar les classes amb una valuosa experiència laboral. La col·laboració entre institució i empresa significa que molta formació laboral al Regne Unit s’imparteix als centres de formació professional.  

Si estàs interessat a sol·licitar una plaça en un d’aquests cursos, has de contactar directament amb la institució que l’imparteixi. 

Titulació oficial en la formació professional britànica

Sempre has de comprovar que un títol és oficial, Carolina Jiménez, Head Higher Education.

En general, la titulació britànica s’apropa bastant a la titulació espanyola.  És a dir, un BTEC 3 o National Diploma es considera una titulació de Formació Professional de Grau Mig.  Una titulació de nivell 5, com el  Higher National Diploma o BTEC 5, pot equiparar-se a un títol de Formació Professional Superior.

Ofqual és la institució del Regne Unit  que té la responsabilitat de publicar un registre dels títols oficials.  A Anglaterra i Gal·les pots comprovar que un títol és oficial al  Regulated Qualifications Framework.  Per a titulacions a Gal·les pots mirar el Credit and Qualifications Framework for Wales i per a titulacions escoceses trobaràs un llistat a Scottish Credit and Qualifications Framework. 

Accés a estudis de grau

Els estudiants amb formació professional anglesa o espanyola poden accedir a programes d’educació superior a través de programes superiors que els centres de formació professional imparteixen en col·laboració amb les universitats. 

Recorda que les universitats del Regne Unit estableixen els seus propis requisits i els estudiants que tenen un títol de formació professional sovint obtenen plaça en programes de grau.

Els agents educatius a Espanya poden ajudar-te amb la teva sol·licitud per a un curs de formació professional o grau al Regne Unit!

 

Enllaços externs