Estudiar a la universitat al Regne Unit

Les universitats britàniques estan orgulloses de ser comunitats internacionals que acullen i beneficien estudiants de tot el món.

  • La vida al campus de les universitats del Regne Unit és veritablement internacional, amb una cultura enfocada a l’exterior.
  • Un de cada sis estudiants d’universitats britàniques és de fora del Regne Unit: al voltant de 436.585 estudiants!
  • Actualment, més de 125.000 estudiants de la Unió Europea estudien en una universitat britànica: un 5% de tot el cos estudiantil.
  • Més del 25% dels empleats de les universitats britàniques són de fora del Regne Unit, 55.000 experts de més de 180 països.
  • Els graduats de les universitats del Regne Unit tenen una taxa d’ocupació més alta que la majoria d’estudiants d’altres països desenvolupats. Segons les últimes estadístiques d’ocupació del govern britànic del 2017, el 87,7% dels estudiants graduats (de 21 a 30 anys) estan treballant a jornada completa. 

Important: els estudiants actuals de la Unió Europea al Regne Unit o que comencin els seus estudis el 2020 rebran el mateix tracte que fins ara i seguiran rebent el mateix finançament.

 

Estudis de grau

Estudis de grau

És important recordar que el Regne Unit té una àmplia i variada oferta. Cada universitat desenvolupa els seus propis programes de grau i té els seus propis requisits d’acceptació. 

Les universitats britàniques accepten les notes del batxillerat espanyol, de manera que assegura’t de buscar el grau que millor s’adapti a tu i el programa d’estudis al qual puguis optar amb les teves notes de batxillerat.

Recorda que a algunes carreres de grau s’hi pot accedir a través de Foundation courses: cursos pregrau d’un any que ajuden els estudiants a desenvolupar les seves habilitats i coneixements relacionats amb el camp d’estudi escollit.

Les pàgines web de les universitats tenen tota la informació que necessites. Pots buscar cursos a Study UK. Els programes de grau al Regne Unit tenen una durada de 3 o 4 anys, en funció de la carrera i la universitat. Una bona forma de rebre informació de primera mà sobre els estudis al Regne Unit és visitar la nostra Fira Educativa Britànica a Espanya.

Recorda també que totes les sol·licituds de programes de grau han de realitzar-se a través d’un sistema central de sol·licituds anomenat UCAS (Universities and Colleges Admissions Service). Les dates límit són, generalment, el 15 d’octubre per a Oxford, Cambridge i tots els programes relacionats amb la salut, mentre que per a tots els altres cursos és el 15 de gener. De totes maneres, és important informar-se’n!

 

Estudis de postgrau

Una titulació de postgrau del Regne Unit pot marcar la diferència en la teva vida professional. Els programes de postgrau et poden ajudar a especialitzar-te en el teu camp i a millorar el teu anglès.  

Tradicionalment, les sol·licituds per a estudis de postgrau han de fer-se directament a la universitat en què es vol estudiar, tot i que cada cop hi ha més universitats que ho fan a través de UCAS (Universities and Colleges Admissions Service).

Recorda comprovar com i quan has de sol·licitar el teu curs de postgrau. Els representants de les universitats britàniques a la nostra Fira d’Educació Britànica estaran més que contents de parlar de l’oferta de les seves institucions. Les nostres fires de 2019 tindran lloc a Malaga el 15 d'octubre, a Madrid el 16 i 17 d’octubre i a Barcelona el 18 d’octubre.

Enllaços externs