Ens associem amb artistes i organitzacions britàniques i espanyoles per compartir models de negoci, millors pràctiques i noves metodologies de treball. També treballem amb legisladors i organitzacions governamentals per compartir solucions per a reptes globals. 

La nostra tasca se centra en tres àrees: Emprenedoria creativa, Lideratge cultural i Desenvolupament de polítiques. 

Emprenedoria creativa  

Els emprenedors creatius omplen el buit entre els artistes i els diferents públics. Treballem amb editors, promotors musicals, productors de cinema i desenvolupadors de jocs interactius, entre altres. 

En un mercat en constant transformació, els emprenedors creatius tenen un paper vital en el desenvolupament de models de negoci innovadors. Ens ajuden a replantejar-nos la producció i la distribució, fent ressaltar els beneficis econòmics, culturals i sovint socials que comporta.

El programa Young Creative Entrepreneur (YCE) del British Council homenatja, dóna suport i connecta els emprenedors més fascinants que innoven en els àmbits creatius i culturals de tot el món. Trobem els millors talents globals, els donem l'oportunitat de la seva vida i accedim a una xarxa de connexions de valor incalculable.

Lideratge cultural

Quin és el paper de la cultura en les societats complexes i canviants en què vivim? La cultura pot jugar algun paper en afers socials més amplis, com la política exterior, les relacions internacionals o la regeneració econòmica?

El British Council pretén treballar amb la nova generació de líders culturals. Treballant amb grups d'interès crucials de tot el món desenvolupem estratègies per afrontar temes culturals globals.

Desenvolupament de polítiques

Una creació de polítiques efectiva és essencial per al desenvolupament d'una economia creativa sostenible i competitiva. 

L'establiment d'un diàleg en els àmbits locals, regionals i internacionals permetrà desenvolupar unes polítiques més sostenibles i rellevants. Les intervencions governamentals, com les normes sobre propietat intel·lectual, els règims fiscals i les polítiques educatives, donen forma a les economies creatives.  És important treballar amb aquestes institucions per fomentar iniciatives i perspectives sobre com desenvolupar l'economia creativa.

Projectes destacats

Col·laboració amb la Fundació Contemporània

A través d’aquest acord, presentem els millors casos d’innovació en l’àmbit cultural:

  • Pública 16: escenaris digitals per a una audiència mundial amb Tom Nelson (Royal Opera House). 
  • Pública 15. Explicar el què explica: el BIG data a les institucions culturals amb Claire Round (English National Opera), Simeon Ellerton (Audience Agency), Joeli Brearley (FutureEverything).
  • Pública 14: l’era digital en el sector cultural amb Marc Sands (Tate museum) i Sarah Hughes (Skills Academy Wales).

 

European Creative Hubs Forum

Liderem un projecte finançat per la Comissió Europea per dinamitzar i enfortir els intercanvis i les bones pràctiques en el sector de les indústries creatives a través de hubs i clusters.

Moda sostenible i joves creadors

Apostem per la promoció de joves creadors i per la moda sostenible gràcies a iniciatives com el Madrid Fashion Film festival, a través del qual hem acostat al públic espanyol els millors fashion films britànics o els tallers Sustainable Fashion.

Culture Shift

48 hores per canviar el futur és el repte d’aquest hackathon dirigit a emprenedors creatius per oferir solucions per a la difusió i el consum de productes culturals en la pròxima dècada en col·laboració amb el Teatre Real, CCCB i Google Campus Madrid.

Enllaços externs