La nostra tasca en el camp de les arts està encaminada a donar a conèixer a l’estranger la diversitat cultural, la creativitat, la innovació i l’excel·lència del Regne Unit en totes les disciplines artístiques.

Assolim un ampli ventall, comptem amb els millors talents britànics per desenvolupar programes artístics i generar oportunitats de col·laboració.

 

Teatre i Dansa

Presentem el millor de les arts escèniques britàniques a través de nombroses activitats i esdeveniments, que inclouen gires de noves produccions, tallers i períodes de residència, seminaris i conferències, exhibicions i visites d’estudi al Regne Unit per a artistes estrangers.

Projectes destacats

 • Dance Dance Dance: el millor de la dansa britànica a Espanya.
 • Big Dance 2016: podeu veure en què consisteix la iniciativa. També us convidem a descobrir els vídeos de les actuacions a València i a Sant Sebastià (Capital Europea de la Cultura 2016), en el marc del festival OlatuTalka.
 • Gira DV8 a Espanya. 
 • Golem: és l’última producció teatral amb la que la companyia 1927 va tornar als escenaris madrilenys.  
 • 3,2,1: la trobada internacional de noves formes escèniques a L’Alhóndiga Bilbao. 
 • The table: descobreix en aquesta crònica la producció de la companyia Blind Summit.
 • Així va triomfar a Madrid l’English National Ballet amb la producció Lest we Forget.

També donem suport a que els programadors de festivals espanyols acudeixin a les principals cites britàniques, com el Festival d’Edimburg. Una altra de les activitats en què es basa la nostra tasca és l’assessorament a festivals i centres culturals en el disseny de programacions artístiques innovadores.

Consulta aquí més informació sobre el nostre treball internacional en el món del teatre i la dansa.

Música

Electrònica, jazz, tradicional, folklòrica, clàssica o indie: el nostre equip de música cobreix tots els gèneres de l’escena musical britànica i els acosta al públic espanyol.

Projectes destacats 

The Selector 

El British Council ofereix, en col·laboració amb Radio 3, un programa amb el millor de la música britànica actual. The Selector presenta cada setmana les últimes novetats en producció musical britànica, i posa èmfasi en els grups emergents que destaquen en els escenaris internacionals.

Podeu descobrir i subscriure-us al seu podcast aquí.

Descobreix cada mes els 20 temes seleccionats per la redacció de The Selector. 

North By Southwest

El nostre programa de radio en anglès va començar a emetre’s als cinc continents l’any 2009. Es tracta d’una producció conjunta de Radio Televisión Española i el British Council amb la que difonem la llengua anglesa i els millors projectes culturals del Regne Unit.

Podeu descobrir i subscriure-us al seu podcast aquí

Consulteu aquí més informació sobre el nostre treball internacional en el món de la música

Literatura

Col·laborem amb els professionals de la indústria editorial espanyola i britànica per promocionar les lletres britàniques al llarg de l’any amb un programa d’activitats presencials i en línia.

Un dels millors exemples de la tasca en aquest camp és la nostra col·laboració de més d’una dècada amb Hay Festival Segovia.

A més, el nostre web internacional de Literatura inclou informació sobre les activitats i els projectes que realitzem, notícies del món literari i editorial del Regne Unit i un directori mundial de festivals, així com recursos per treballar a l’aula (obres, autors i temes inclosos en la literatura britànica contemporània).

Arts visuals

Difonem les arts plàstiques britàniques mitjançant activitats i esdeveniments que inclouen exposicions itinerants, tallers, seminaris i conferències. 

També desenvolupem projectes ad hoc per a espais culturals de tot el país.

Projectes destacats 

 • PHotoEspaña 2016-Transicions, 10 anys que varen trastornar Europa: descobriu les claus de l’exposició fotogràfica que s’està exhibint al Cercle de Belles Arts. 
 • Cold Stones: el CAC Màlaga presenta aquesta mostra de les creacions més representatives de Richard Long, un dels referents del Land Art europeu. 
 • D*FACE: és la primera retrospectiva del grafiter britànic a España.
 • Sacrilege: més de 50.000 persones van gaudir del monument inflable de Jeremy Deller al Centre d’Art 2 de Mayo de Móstoles (Madrid). 
 • Gillian Wearing: va dissenyar expressament pel IVAM (València) una mostra de retrats on combina fotografies, vídeos i escultures per profunditzar en la complexitat de la natura humana. 

Si us interessen les arts visuals, també podeu descobrir la nostra Col·lecció, amb més de 8.500 obres d’art britàniques. 

Cinema

L’equip de cinema del British Council exhibeix les creacions dels cineastes britànics davant de nous públics i mostra per tot el món la innovació, la diversitat i l’excel·lència del setè art britànic alhora que busca oportunitats d’intercanvi creatiu. 

Projectes destacats

 • Suport a festivals de cinema i de documentals com DOCS Barcelona, en l’edició del 2016 dels quals exhibim la cinta A city of dreams- A musical.
 • Col·laboració amb la xarxa de festivals IN-Edit.
 • Promoció de les retransmissions en directe de les obres de la Royal Opera House a Espanya.

Altres activitats

 • Gira de projeccions a Espanya dels curtmetratges nominats als Premis BAFTA, des de l’edició 2013. Si voleu projectar aquest cicle al vostre centre, contacteu amb nosaltres per correu electrònic.
 • Projeccions dels documentals Grierson: coneix els títols que promocionem amb el projecte Memory is life al CAC de Màlaga.
 • Projeccions de curtmetratges per escoles i col·legis: consulteu més informació aquí sobre els nostres programes internacionals en el camp audiovisual. 

Veure també