North by Southwest és un progroma de ràdio en anglès que es va començar a emetre per als cinc continents l'any 2009 i que està produït en associació entre Radio Televisión Española i el British Council. Ofereix una mostra de les arts britàniques i internacionals a Espanya i també explora aspectes socials, científics i educatius. North by Southwest s'emet cada setmana a Radio Exterior de Radio Nacional de España com a part del seu servei en llengua anglesa.

El nom del programa, North by Southwest, fa al·lusió a la figura de Hitchcock i reflecteix les posicions relatives del Regne Unit i Espanya en el mapa d'Europa. El format es basa en entrevistes i cada episodi explica la història d'interessants esdeveniments i projectes culturals a través dels ulls dels seus protagonistes, els organitzadors i el públic. Un gran nombre d'artistes i figures culturals britàniques, espanyoles i internacionals - des d'escriptors, músics i directors de cinema fins a polítics, científics i líders artístics - han aportat la seva contribució a aquest programa des del seu llançament l'any 2009.

North by Southwest està produït i presentat per Nicolas Jackson, del Departament d'Art del British Council a España. Nicolas també produeix i presenta la versió en espanyol de The Selector, el programa de ràdio del British Council dedicat a la música britànica emergent, a Radio 3 de Radio Nacional de España, així com programes de música clàssica per a Radio Clásica de RNE. També produeix i dirigeix programes dramàtics d'àudio per a la BBC.

Enllaços externs