Claire Cunningham actuant a 'Guide Gods'
Claire Cunningham actuant a ‘Guide Gods’ a l'Unlimited Festival 2014 de Southbank Centre ©

Rachel Cherry per a Unlimited

Amb més de 10 anys d'experiència, el British Council d'Espanya està compromès amb el foment de les obres d'artistes discapacitats i col·labora amb organitzacions i artistes locals del Regne Unit i Espanya. El nostre objectiu és donar suport a les relacions a llarg termini entre organitzacions del Regne Unit i Espanya centrant-nos en la reciprocitat i augmentant la presència dels artistes discapacitats en els festivals més importants. També tenim previst explorar la feina de més artistes discapacitats en diferents formes artístiques. 

Artistes com Claire Cunningham, Marc Brew, Candoco i Stop Gap han vingut a Espanya per actuar i fer tallers. També hem donat suport a grups locals de dansa integrada portant coreògrafs britànics per tal que treballin amb coreògrafs locals.

A més, hem tractat els temes de la discapacitat, l'educació i la inclusió social en les arts reunint una sèrie d’experts britànics per tal que participin en les Jornades anuals organitzades en col·laboració amb el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport entre altres socis.

Per tal de continuar i ampliar aquesta feina, el British Council ha posat en marxa una pàgina web que té com a objectiu la promoció d'artistes discapacitats de tot el món, en associació amb VoÁrte (Portugal), el Centre Cultural Onassis (Grècia) i l'Institut Croat del Moviment i la Dansa (Croàcia). El programa està inspirat per Unlimited 2012, un programa desenvolupat paral·lelament als Jocs Paralímpics de Londres 2012.

 

Enllaços externs