Informació i consells sobre el dia de l'examen d'IELTS

Si fas l'IELTS de manera remota des de casa o qualsevol altre lloc, pots obtenir més informació sobre la configuració i els requisits a la nostra secció IELTS OnlineLa informació que hi ha a continuació només és aplicable si es fan els exàmens d'IELTS en un centre d'examen.

És possible que tinguis nervis pel que fa al dia de l'examen d'IELTS. Perquè tot vagi sobre rodes, hem recopilat informació per ajudar-te a entendre què passarà el dia de l'examen.

Hauràs d'arribar amb antel·lació per al teu examen d'IELTS. Rebràs un correu electrònic almenys tres dies abans de l'examen, perquè sàpigues en quin moment comença l'examen. El correu electrònic també t'informarà sobre els procediments i els horaris del dia de l'examen. Si arribes tard, és possible que no se't permeti fer l'examen.

Si has sol·licitat requisits especials com a conseqüència d'una discapacitat o un altre problema, el dia de l'examen se n'hauran fet els preparatius. Posa't en contacte amb el nostre personal del centre examinador amb sis setmanes d'antelació.

Pot ser que l'examen d'expressió oral es faci el mateix dia que la resta d'apartats de l'examen, o fins a una setmana abans o després. Rebràs una notificació per avançat si el teu examen d'expressió oral es fa en un dia diferent al de l'examen principal.

Abans, assegura't que estàs preparat i que has menjat i begut alguna cosa abans de començar. No se't permetrà portar aliments a la sala de l'examen i només podràs portar aigua en una ampolla transparent.

Quant dura la prova?

Els exàmens de comprensió oral, expressió escrita i comprensió escrita duren 2 hores i 40 minuts i no hi ha pauses entre cadascuna de les parts de l'examen.

Pot ser que l'examen d'expressió oral es faci el mateix dia que la resta d'apartats de l'examen, o fins a una setmana abans o després. Rebràs una notificació per avançat si el teu examen d'expressió oral es fa en un dia diferent al de l'examen principal.

Què he de dur a la sala de l'examen?

Has de portar:

  • El teu DNI/document d'identificació.
  • Un llapis i un bolígraf (necessitaràs un llapis per a la comprensió oral i escrita)
  • Una goma d'esborrar

Et recomanem que portis:

  • Una ampolla d'aigua transparent.

No podràs dur res més a la sala de l'examen. 

Apaga el telèfon mòbil i qualsevol altre dispositiu electrònic. Se't demanarà que els deixis amb la resta de les teves pertinences a fora de la sala de l'examen.

Què faig amb les meves pertinences el dia de l'examen?

Hi haurà una zona segura on hauràs de deixar totes les teves pertinences. El British Council no es fa responsable de la pèrdua o el dany de les teves pertinences al lloc de l'examen. Per tant, et recomanem que deixis a casa els objectes de valor, com ara telèfons mòbils i ordinadors. 

Quan es comprova la meva identitat?

El personal del lloc de l'examen d'IELTS comprovarà la teva identitat quan arribis.

Porta el mateix document d'identificació vàlid (DNI o passaport) que hagis utilitzat per reservar l'examen. 

No s'acceptaran documents d'identificació no vàlids o caducats. Si no pots proporcionar un document d'identificació vàlid, no podràs fer l'examen.

Quan se'm farà la fotografia del meu dia de l'examen?

Se't farà una fotografia el dia de l'examen com a mesura de seguretat addicional i apareixerà al formulari de l'informe de l'examen.

Què he de fer si necessito ajuda durant l'examen?

Si tens cap pregunta durant l'examen, aixeca la mà per demanar ajuda.

Quan facis l'examen de comprensió oral, comprova que pots escoltar l'àudio correctament. Si no el sents, aixeca la mà immediatament i fes-li saber al vigilant que no sents la gravació.

Recorda que tindràs 10 minuts després de l'apartat de comprensió oral per omplir el full de respostes. No tindràs 10 minuts després de l'apartat de comprensió escrita, per tant, assegura't d'escriure les teves respostes al full de resposta a mesura que acabis cada apartat.

Si has d'anar al lavabo durant l'examen, aixeca la mà per atreure l'atenció del vigilant. No molestis la resta d'examinats.

Què passa al final de l'examen?

Queda't al teu seient fins que el vigilant et doni permís per sortir de la sala.

Si creus que hi ha hagut algun problema que pugui haver afectat el teu rendiment, digues-li-ho immediatament al vigilant.

Si vols plantejar un problema o fer una reclamació, demana al teu vigilant un formulari d'incidència del dia de l'examen.

El British Council es pren molt seriosament la teva seguretat

Tingues en compte que la seguretat en un examen d'IELTS del British Council és molt important. Com a mesura addicional, tots els participants s'hauran de fer una fotografia, presa pel personal administratiu de l'IELTS el dia de l'examen. Assegura't que revises les instruccions de la fotografia que se't proporcionaran després de reservar l'examen.

No es permet cap tipus de rellotge a la sala de l'examen, independentment del seu estil i dels anys que tingui. Se't demanarà que deixis el teu rellotge amb les teves pertinences a la zona segura d'equipatge. Hi haurà un rellotge a la sala de l'examen.