Quan podré consultar els meus resultats?

No hauràs d'esperar gaire per poder consultar els resultats del teu examen d'IELTS. 

Pots iniciar sessió al Portal per a examinats per previsualitzar els resultats. Els resultats de l'IELTS romandran en línia durant 28 dies, però no s'han d'utilitzar com a una confirmació oficial del teu rendiment. Si us plau, tingues en compte que els resultats de l'IELTS UKVI no es publiquen en línia.

Podràs previsualitzar els resultats al cap de 13 dies naturals a partir de la data de l'examen, en el cas de fer l'examen en paper i de 5 a 7 dies en el cas de fer l'examen amb ordinador.

Quan rebré una còpia física del meu resultat?

Enviarem una còpia en paper de la puntuació de l'examen d'IELTS, el formulari d'informe de l'examen (TRF), per correu postal 13 dies després de la data de l'examen. Espera't almenys set dies laborables per rebre'l.

Els resultats de l'IELTS no es comunicaran ni per telèfon ni per correu electrònic.

Enviarem el formulari d'informe de l'examen (TRF) directament a les institucions on hagis presentat sol·licituds

InLes institucions necessiten una còpia original del teu Certificat de notes (TRF). Les fotocòpies no seran acceptades.

Podem enviar fins a cinc còpies addicionals del teu TRF directament a les institucions on hagis presentat sol·licituds (per exemple, universitats, departament d'immigració, etc.). Si vols que ho fem així, has d'incloure les adreces pertinents quan facis la reserva de l'examen.

No t'oblidis d'indicar l'adreça postal completa de la institució. Sense l'adreça completa, no podem comprovar si la institució té accés al servei de verificació del formulari d'informe de l'examen d'IELTS, que li permetrà veure els resultats després d'haver-los enviat electrònicament. En cas que no puguin accedir a aquest servei, enviarem el teu TRF per correu postal.

Puc obtenir còpies addicionals dels meus resultats de l'IELTS?

Si vols que enviem una altra còpia del teu TRF a una organització que el reconeix, a més de les cinc còpies que oferim, hauràs de pagar una taxa d'administració de 8€ per còpia.

Si el centre examinador ha tancat, pots demanar formularis d'informe de l'examen addicionals a ielts.org.

Hauràs de proporcionar l'adreça de la institució i omplir la «Sol·licitud d'un formulari d'informe de l'examen addicional». Adjunta una fotocòpia del resultat de l'examen d'IELTS i el passaport al formulari de sol·licitud i envia'ns-ho per missatger al teu centre examinador. A continuació, enviarem el TRF directament a la institució.

Tingues en compte que un formulari addicional d'informe de l'examen triga uns 10 dies a processar-se. 

Sol·licita còpies addicionals

Què significa la meva puntuació de l'IELTS?

Se't lliurarà una puntuació mitja de l'IELTS de 0 a 9 per a cada apartat de l'examen, que reflectirà les teves competències en anglès.

El TRF mostra una puntuació per a cadascuna de les quatre competències (comprensió oral, comprensió escrita, expressió escrita i expressió oral), així com una puntuació mitja global. Pots tenir puntuacions senceres (per exemple 5.0, 6.0, 7.0) o puntuacions mitges (per exemple, 5.5, 6.5, 7.5) a cada apartat de l'examen.

Més informació sobre el significat de la teva puntuació.

Quant de temps seran vàlids els meus resultats de l'IELTS?

Normalment, les organitzacions no acceptaran els teus resultats si tenen més de dos anys d'antiguitat, tret que demostris que has mantingut o intentat millorar el teu anglès des de l'examen. Els col·laboradors de l'IELTS no poden confirmar la validesa dels resultats d'un examen amb una antiguitat superior a dos anys.

Com puc fer que es torni a puntuar el meu examen d'IELTS?

Si no has rebut la puntuació que esperaves, pots sol·licitar que es torni a avaular el teu examen. Es tracta d'una investigació dels resultats (en anglès, «Enquiry on Results» o «EOR»). Pots triar quins apartats de l'examen vols que es tornin a avaluar i hauràs de sol·licitar-ho al centre examinador on hagis fet l'examen.

La taxa aplicada a aquest servei és de 120€, que se't reemborsarà si la teva puntuació s'incrementa a qualsevol apartat de l'examen.

Cal que sol·licitis una nova avaluació en un termini de sis setmanes després de la data de l'examen.

Descarrega't el formulari d'investigació dels resultats a l'apartat de descàrregues que hi ha a continuació i envia'l al centre examinador on hagis fet l'examen. Assegura't d'adjuntar el rebut del pagament. En el cas que la teva nota sigui modificada hauràs de retornar l'original del TRF que vas rebre al teu domicili, abans de poder emetre un de nou.

Normalment, el teu resultat estarà disponible en un termini de 2 a 21 dies. Això dependrà de diferents factors, incloent el nombre de seccions per les quals sol·licites la doble correcció. Si no has rebut una resposta després de 28 dies, si us plau posa't en contacte amb el teu centre examinador.

Puc tornar a fer l'examen d'IELTS?

No hi ha restriccions per tornar a fer l'IELTS. Pots reservar un examen tan aviat com creguis que estàs preparat per fer-ho.

Tingues en compte que és poc probable que la teva puntuació augmenti a menys que t'esforcis per millorar el teu anglès abans de tornar a fer l'examen. Visita l'apartat de preparació per fer un examen de prova i avaluar el teu nivell.