IELTS Academic: prepara't per a un entorn d'educació superior

L'examen d'IELTS Academic mesura si tens el nivell de competència en llengua anglesa necessari per a un entorn acadèmic i d'educació superior. Representa algunes de les característiques del llenguatge acadèmic i avalua si ja estàs preparat per començar a estudiar o a formar-te.

Fes aquesta prova si vols: 

 • Estudiar a nivell de grau o de postgrau a qualsevol lloc del món
 • Sol·licitar el visat d'estudiant Tier 4 en una universitat que sigui patrocinadora del Tier 4 al Regne Unit
 • Treballar en una organització professional en un país de parla anglesa. 

Si vols obtenir plaça a una universitat del Regne Unit que t'ha demanat que facis un IELTS per a UKVI (visats i immigració), pots obtenir més informació sobre IELTS per a UKVI aquí.

Taxa de l'IELTS Academic

 • 235€

Què inclou la taxa? La nostra taxa de l'examen IELTS inclou materials de preparació exclusius, exàmens de pràctica gratuïts i molt més.

Durada

 • 2 hores i 45 minuts.

Format

L'examen comprèn quatre apartats: comprensió oral, comprensió escrita, expressió escrita i expressió oral. Pots escollir com fer el teu IELTS test: el pots fer a un dels nostres centres en paper o per ordinador, o bé de manera remota amb IELTS Online.

 • Presencial - Pots fer l'IELTS en paper o en ordinador de forma presencial en un centre examinador oficial de l'IELTS del British Council. Pot ser que l'examen d'expressió oral es faci el mateix dia que la resta d'apartats de l'examen, o fins a una setmana abans o després. Rebràs una notificació per avançat si el teu examen d'expressió oral es fa en un dia diferent al de l'examen principal.
 • IELTS Online - Amb l'IELTS Online, pots fer l'examen a casa o a qualsevol lloc privat amb una connexió estable a Internet. Si tries aquesta opció, escriuràs les respostes dels apartats de comprensió oral, comprensió escrita i expressió escrita a l'ordinador. La prova d'expressió oral es durà a terme amb un examinador d'IELTS capacitat mitjançant una videotrucada en línia.

Resultats

 • IELTS presencial per ordinador - Rebràs els teus resultats només per via electrònica, 1-5 dies desprès de la prova. Podràs descarregar la versió electrònica dels teus resultats (eTRF) des del Portal del Candidat.
 • IELTS presencial en paper - Els teus resultats es publicaran 13 dies després de l'examen. Enviarem la puntuació del teu examen IELTS, mitjançant el Certificat de notes (Test Report Form), per correu postal 2-3 dies després de la data de publicació dels resultats.
 • IELTS Online - Rebràs els teus resultats només per via electrònica, 6-8 dies desprès de la prova. Podràs descarregar la versió electrònica dels teus resultats (eTRF) des del Portal del Candidat.

1. Examen d'IELTS Academic, part 1: exercicis de comprensió oral

Durada: 30 minuts més 10 minuts per traspassar les teves respostes al full de respostes

Format: Quatre gravacions d'àudio amb diversos accents. 

Escriuràs les teves respostes mitjançant: 

 • Selecció múltiple
 • Emparellament
 • Etiquetatge d'esquemes
 • Compleció de frases.

Escoltaràs quatre gravacions de parlants d'anglès nadius i després hauràs d'escriure les teves respostes a una sèrie de preguntes.

 • Gravació 1: una conversa entre dues persones en un context social quotidià.
 • Gravació 2: un monòleg emmarcat en un context social quotidià, per exemple, un discurs sobre instal·lacions locals.
 • Gravació 3: una conversa de fins a quatre persones emmarcada en un context educatiu o de formació, per exemple, un tutor universitari i un estudiant que comenten una tasca.
 • Gravació 4: un monòleg sobre un tema acadèmic, per exemple, una conferència universitària.

Els avaluadors buscaran proves de la teva capacitat per entendre les idees principals i la informació fàctica detallada, les opinions i actituds dels parlants o el propòsit d'una paraula, i proves de la teva capacitat per seguir el desenvolupament d'idees.

2. Examen d'IELTS Academic, part 2: exercicis de comprensió escrita

Durada: 60 minuts

Format:

 • Tres passatges de lectura llargs amb exercicis (incloent esquemes, gràfics o il·lustracions).
 • Els textos poden ser des de descriptius i fàctics fins a discursius i analítics.

L'apartat de comprensió escrita consta de 40 preguntes, dissenyades per provar un ampli ventall de competències lectores. Inclouen la lectura per sobre, la lectura per identificar les idees principals, la lectura en detall, la comprensió dels arguments lògics i el reconeixement de les opinions, les actituds i els propòsits de l'escriptor.

Aquest apartat inclou tres textos llargs que van des d'informació fàctica fins a obres de debat i anàlisi. Aquests textos s'extreuen de llibres, publicacions acadèmiques, revistes i diaris. Han estat seleccionats per a un públic no especialitzat, però són adequats per a persones que entren a cursos universitaris o volen un registre professional.

3. Examen d'IELTS Academic, part 3: exercicis d'expressió escrita

Durada: 60 minuts

Format:

 • Un exercici escrit per descriure, explicar o resumir un text o esquemes (mínim 150 paraules).
 • Un exercici d'assaig (mínim 250 paraules).

Els temes són d'interès general i són adequats per als alumnes d'estudis de grau i postgrau o que busquen un registre professional. Hi ha dos exercicis:

 • Exercici 1: es mostra un gràfic, una taula, un quadre o un esquema i se't demanarà que descriguis, resumeixis o expliquis la informació amb les teves pròpies paraules. Se't pot demanar que descriguis i expliquis dades, que descriguis les etapes d'un procés o com funciona alguna cosa, o que descriguis un objecte o un esdeveniment.
 • Exercici 2: se't demanarà que escriguis un assaig en resposta a un punt de vista, argument o problema. 

Les respostes als dos exercicis han de ser d'estil formal.

4. Examen d'IELTS Academic, part 4: exercicis d'expressió oral

Durada: 10-14 minuts

Format:

 • Entrevista personal amb el teu examinador, que inclou preguntes curtes sobre temes corrents i parlar en detall sobre un tema.
 • Tingues en compte que, en funció de la ubicació del centre examinador, és possible que hagis de reservar l'apartat d'expressió oral de l'examen en un dia diferent.

L'apartat d'expressió oral avalua el teu ús de l'anglès parlat. Totes les proves s'enregistren.

 • Part 1: l'examinador et farà preguntes generals sobre tu i una varietat de temes corrents, com ara la llar, la família, la feina, els estudis i els interessos. Aquesta part dura entre quatre i cinc minuts.
 • Part 2: se't lliurarà una targeta que et demanarà que parlis sobre un tema concret. Tindràs un minut per preparar-te abans de parlar fins a dos minuts. Llavors l'examinador et farà una o dues preguntes sobre el mateix tema.
 • Part 3: se't faran més preguntes sobre el tema de la part 2. Aquestes preguntes et donaran l'oportunitat de parlar sobre idees i temes més abstractes. Aquesta part de l'examen dura entre quatre i cinc minuts.

Format prova Speaking

Alguns dels nostres centres organitzen la prova oral de l’IELTS mitjançant videotrucada. Això significa més flexibilitat i disponibilitat en les proves orals en l’examen IELTS.

En aquest cas, faràs la prova mitjançant videotrucada en un centre oficial d’IELTS, seguint els mateixos nivells de verificació d'identitat. La prova serà exactament la mateixa que la prova oral presencial en termes de contingut, puntuació, duració, nivell de dificultat, format de preguntes i mesures de seguretat. Aquest examen mitjançant videotrucada serà impartit per un examinador d’IELTS i mantindrà les mateixes característiques que les proves orals presencials.

Per a més informació, si us plau mira aquest video.

Reserva el teu examen d'IELTS Academic

L'èxit comença amb l'IELTS. Si el teu objectiu és estudiar a una universitat o treballar en un país de parla anglesa, l'IELTS Academic és l'examen més adequat per a tu.

Al British Council ens comprometem a donar-te el suport que necessites perquè obtinguis uns bons resultats a l'examen. Quan reserves amb nosaltres, obtens accés al IELTS Ready Premium.

Cerca una data d'examen d'IELTS Academic

Abans de reservar l'examen, assegura't de comprovar l'examen que necessites amb les organitzacions on enviïs sol·licituds.